Uutuusjuoksu: Maratonviesti 19.5.2018

2018 Helsinki City Marathonilla nähdään uusia tuulia, joista yksi merkittävä puhuri on uusi Maratonviesti. Ensi vuonna niin maraton kuin maratonviestikin järjestetään lauantaina 19.5.2018 Helsinki City Running Day -nimeä kantavan päivän aikana.

Maratonviesti on upea tapa jakaa maratonin tunnelma joukkueen kesken. Helsingissä nelihenkinen joukkue juoksee eri mittaisissa osuuksissa Helsinki City Marathonin reitin. Matkat ovat 7 kilometristä 15 kilometriin per osuus, kaksi pidempää ja kaksi lyhyempää osuutta. Vaihdot on sijoitettu paikkoihin, joihin on helppo päästä julkisilla liikennevälineillä. HSL:n päivälippu kaikille juoksijoille kuuluu maratonviestin hintaan.

- Maratonviestejä on Suomessa muutamia tarjolla, mutta uskomme niiden yleistyvän, jos suomalaisten maratoonareiden määrä lähivuosina edelleen vähenee, toteaa kilpailunjohtaja Markku Haverinen.

- Viestissä jokainen pääsee osaksi maratontunnelmaa lyhyemmän matkan turvin. Siinä myös joukkuehenki pääsee siivittämään juoksijoita.

Helsinki City Marathonin Maratonviesti on tarkoitettu rennoksi joukkuekisaksi. Siihen on otettu mallia erityisesti Frankfurtin Maratonin maratonviestistä. Frankfurtissa vaihdot tapahtuvat pääosin reitin ulkopuolella, mutta Helsingissä vaihtoalue sijaitsee ensimmäisenä vuotena reitin reunassa, eikä juostu matka näin pitene.

- Joukkue juoksee yhteisaikaa. Käytössä ovat maratonin normaalit väliajat 10 kilometrin välein ja Live-seurannasta voi seurata joukkueen etenemistä. Henkilökohtaisia aikoja ei mitata, toteaa Haverinen.

Vaihto on Helsinki City Marathonin Maratonviestissä sujuvampi kuin Frankfurtissa, jossa ajanotto-zippi pitää vaihtaa nilkasta toiselle juoksijalle vaihtoalueella. HCM:n tulospalvelu Ultimate Sport Service käyttää numeroissa olevaa zippiä, joten zipin vaihtoa ei tarvitse tehdä vaihtoalueella. Varustesäilytystä ei vaihtoalueilla ole, vaan joukkuekaverit huolehtivat toistensa tavaroista tavarasäilytyspusseissa vaihdosta toiseen, täsmälleen kuten Saksan mallimaratonillakin.

Maratonviestin ilmoittautuminen on avattu elokuussa ja hinta nousee portaittain kohti kevättä.

- Haluamme pitää hinnan sellaisena, että seurajoukkueet ja kaveriporukat voivat yritysjoukkueiden lisäksi osallistua, kertoo Haverinen.

Tervetuloa mukaan!