Helsinki City Running Day - ennakkotietoja

Helsinki City Running Day yhdistää Suomen merkittävimmät juoksutapahtumat 19.5.2018. Lue uudistuksesta juttu tästä.

Kulisseissa tapahtuu koko ajan!

Juoksijat odottavat malttamattomana tietoa eri tapahtumista ja paine eri juoksujen yksityiskohtien julkaisemisen on suuri, mutta tarkkoja tietoja julkaistaan vasta, kun ne ovat varmistuneet viranomaisten kautta. Näin palvelemme juoksijoita parhaiten ja luottamuksella. Emme halua tehdä katteettomia lupauksia, vaan kertoa aitoja uutisia tosiasioina. Päivitämme kunkin tapahtuman sivua sitä mukaa, kun tieto uudistuksista vahvistuu.

2018 uudistusten tarkoituksena on lisätä juoksijamäärää pitkällä tähtäimellä. Suurempi juoksijamäärä mahdollistaa entistäkin paremmat palvelut kaikille juoksijoille tapahtumapäivänä. 

Toistaiseksi vahvistuneita uudistuksia: 

 

2018 tapahtumien reitit

Helsinki City Marathon pidetään mahdollisimman pitkälti samalla reitillä kuin vuonna 2017. Uusi tapahtuma, Marathonviesti, juostaan nelihenkisin joukkuein Helsinki City Marathonin kanssa samaa reittiä pitkin vaihtopaikkojen sijoittuessa reitin sivuun.

Sportyfeel Helsinki City Runin reitti muuttuu 2018 marathonreittiä mukailevaksi, joten myös HCR pääsee makustelemaan kauneinta Helsinkiä, rantamaisemaa ja keskustan tiimellystä. Myös Helsinki City 5 -reitti noudattelee maratonreittiä. Minimarathonin reitti on sama kuin 2017. 

Kaikkien juoksujen maalit sijaitsevat Telia 5G Areenalla. 

Reittien ja aikataulujen osalta toimitaan tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa ja niitä suunnitellaan saatujen ohjeiden mukaisesti. Kaikki reitit vahvistetaan niin pian, kun vihreä valo reiteille on varmistunut.

 

Tapahtumien aikataulut 2018 

Tapahtumien lähtöajat ja aikataulut vahvistetaan mahdollisimman nopeasti. Minimarathon on tapahtumista ensimmäinen ja sen lähdöt aikaistuvat klo 9:00 alkaviksi. Myös Sportyfeel HCR puolimaraton tulee starttaamaan matkaan aamupäivän puolella. Helsinki City Marathon, Maratonviesti sekä City 5 lähtevät matkaan iltapäivällä. Kisatoimisto ja Juoksu-Expo ovat avoinna numeroiden hakua varten perjantaina 18.5. ja lauantaina 19.5.2018. 

Tapahtumat lähtevät matkaan lomittain. Reitit ja lähtöajat suunnitellaan siten, että kohtuutonta ruuhkaa tai juoksuhidasteita ei tule syntymään. Osa juoksuista menee aikataulullisesti päällekkäin, mutta juoksijat eivät kohtaa reiteillä HCM:ia ja Maratonviestiä lukuunottamatta, joissa juoksijat juoksevat osittain samanaikaisesti. Valitettavasti kaikkiin juoksuihin osallistuminen ei innokkaimpien juoksijoiden toiveista huolimatta tule onnistumaan.
 

Poikkeustapauksissa toimiminen

Haluamme palvella kaikkia juoksijoita niin hyvin kuin mahdollista. Mikäli olet jo ilmoittautunut Helsinki City Runille 2018, mutta haluat ilmoittautua toiseen tapahtumaan, laita siitä sähköposti os. maraton@sul.fi. Saat ohjeet ilmoittautumiseen, sekä koodin, jolla maksat vain välimaksun oman maksuportaasi ja esim. HCM:n sen hetkisen maksuportaan mukaan. 

Jos olet 2017 siirtänyt HCM:n peruutusturvalla ja lääkärintodistuksella seuraavaan vuoteen, mutta et voi osallistua juoksuun toukokuussa 2018, ota yhteyttä maraton@sul.fi

Ota yhteyttä, mikäli jokin asia askarruttaa sinua!
 

Haluan lisätietoja tietystä tapahtumasta, miten sen löydän?

Tapahtumakohtaiset lisätiedot, ohjeet ja säännöt löytyvät kunkin tapahtuman sivulta: 

Sportyfeel Helsinki City Run puolimarathon  

Helsinki City Marathon  

Helsinki City Marathonviesti

Helsinki City 5

Chiquita Minimarathon
 

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.