Helsinki City Running Day 19.5.2018 uudistaa SUL-juoksutapahtumia

Helsinki City Running Day yhdistää 2018 toukokuun 19. päivänä viisi eri juoksutapahtumaa. Jokaiselle on tarjolla riittävää haastetta, kun 19.5.2018 juostaan maraton, puolimaraton, maratonviesti, viiden kilometrin katujuoksu ja perheen pienimmille suunnattu Minimarathon.
 

Tapahtumat ja niiden lisätietoja:
                                                                                                                                                         
Sportyfeel Helsinki City Run puolimarathon  (HCR)
 
 
Sportyfeel Helsinki City Marathon  (HCM)
 
  
 
Helsinki City Marathonviesti
 
 
Helsinki City 5
 
 
Chiquita Minimarathon  

  
**

YLEISIMMÄT KYSYMYKSET UUDEN PÄIVÄN TUOMISTA MUUTOKSISTA:

1. 2018 tapahtumien reitit: 
Sportyfeel Helsinki City Marathon juostaan pitkälti samalla kehutulla reitillä, kuin aikaisempana kolmena vuotena, eli se esittelee Helsingin kauneimmat merinäkymät ja toisaalta kaupungin ydintä. 
Helsinki City Marathonviestin reitti on sama kuin Helsinki City Marathonin. Osuudet ovat noin 15, 7, 8 ja 12 kilometriä, eli vaihtopaikat sijaitsevat noin 15, 23 ja 30 kilometrin kohdissa HCM:n reitillä. 
Sportyfeel Helsinki City Runin reitti muuttuu marathonreittiä mukailevaksi. Reitti eroaa merkittävästi ainoastaan loppuosuudeltaan. 
Helsinki City 5 -katujuoksu lähtee Ruoholahdesta ja noudattelee puolimaratonreittiä.
Minimarathonin reitti on sama kuin edellisenä vuonna, eli se mutkittelee Eläintarhan kentältä Telia 5 G Areenalle noin kilometrin mittaisena.
Kaikki reitit on suunniteltu yhteistyössä viranomaisten kanssa ja viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Tarkat reittikuvaukset löydät kunkin tapahtuman omalta sivulta. 

2. Tapahtumien aikataulut 2018 
Kisatoimisto ja Juoksu-Expo
Kisatoimisto ja Juoksu-Expo ovat avoinna perjantaina 18.5.2018 klo 9:00-19:00 ja lauantaina 19.5.2018 klo 8:00-14:00.
Kisatoimistosta haetaan jokaisen tapahtuman numerolaput. Kunkin tapahtuman numeroiden haku sulkeutuu noin 1,5 tuntia ennen tapahtuman lähtöä. B-halli on avoinna klo 15:30 saakka.
Kisapaita kuuluu hintaan Helsinki City Runilla, Helsinki City Marathonilla sekä Minimarathonilla. Ne haetaan Kisatoimiston B-hallista. Paitaa ei toimiteta jälkikäteen.

Juoksujen lähtöaikataulut la 19.5.2018:
klo 9:00 Minimarathonin lähdöt vanhimmista sarjoista alkaen. Lähtöpaikka Eläintarhan kenttä.
klo 11:30 alkaen Sportyfeel Helsinki City Run -puolimarathonin 1. lähtöryhmä, jonka jälkeen 10 minuutin välein seuraavat ryhmät. Lähtöryhmiä on viisi. Lähtöpaikka Mäntymäentie, Paavo Nurmen patsas. 
klo 15:00 Sportyfeel Helsinki City Marathon. Lähtöpaikka Mäntymäentie, Paavo Nurmen patsas. 
klo 15:15 Helsinki City 5. Lähtöpaikka Ruoholahden tori HUOM! Varaa runsaasti aikaa siirtymiseen. Tavarasäilytys Ruoholahden torilla, josta se siirtyy Telia 5 G Areenalle juoksun aikana.
klo 15:30 Helsinki City Marathonviesti. Ensimmäisen juoksijan lähtöpaikka Mäntymäentie, Paavo Nurmen patsas. Muut osuudet lähtevät osuuksien vaihtopaikoilta.  

3. Juostaanko kaikki tapahtumat yhtä aikaa - tuleeko reitille ruuhkaa?
Tapahtumat lähtevät matkaan lomittain. Reitit ja lähtöajat suunnitellaan siten, että kohtuutonta ruuhkaa tai juoksuhidasteita ei tule syntymään. Osa juoksuista menee aikataulullisesti päällekkäin, mutta juoksijat eivät kohtaa reiteillä. 2018 uudistusten tarkoituksena on lisätä juoksijamäärää pitkällä tähtäimellä. Suurempi juoksijamäärä nostaa tunnelmaa ja mahdollistaa entistäkin paremmat palvelut juoksijoille. 

4. Miten hinta määräytyy ja mitä se sisältää?
Hinnat ja mitä hinta sisältää löytyy kunkin tapahtuman ilmoittautumisen yhteydessä. Hinnat nousevat portaittain kohti kevään tapahtumaa. Maksutapana voi käyttää myös yleisimpiä liikuntaetuja Marathonviestiä ja Minimarathonia lukuunottamatta.

5. Haluan vaihtaa tapahtumasta toiseen, miten toimin?
Mikäli olet jo ilmoittautunut HCR 2018, mutta haluat ilmoittautua toiseen tapahtumaan, laita siitä sähköposti os. maraton@sul.fi. Saat ohjeet ilmoittautumiseen, sekä koodin, jolla maksat vain välimaksun oman maksuportaasi ja esim. HCM:n sen hetkisen maksuportaan mukaan. 

6. Olen tänä vuonna siirtänyt HCM:n peruutusturvalla ja lääkärintodistuksella seuraavaan vuoteen, mutta en pääse osallistumaan toukokuussa 2018
Mikäli et pääse toukokuussa millekään matkalle mukaan, palautamme rahasummasi kokonaisuudessaan. Jos menet edullisemmalle matkalle, palautamme välisumman.  

7. Haluan lisätietoja tietystä tapahtumasta, miten sen löydän?
Tapahtumakohtaiset lisätiedot, ohjeet ja säännöt löytyvät kunkin tapahtuman sivulta (ylempänä sivulla linkki lisätietoihin).

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.