Ennakkoetu toukokuiselle Helsinki City Marathonille 2018

English page can be read here

Helsinki City Marathon toivottaa myös Sinut 19.5.2018 tervetulleeksi ylittämään itsesi! Juoksun kuningasmatka juostaan Helsingissä jo 38. kertaa. 2018 HCM kokee useita uudistuksia, kun ajankohta muuttuu elokuulta toukokuulle ja luvassa on useita tapahtumia sisältävä Helsinki City Running Day. 

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

Helsinki City Marathon 2018:

Tapahtuman siirto aiheuttaa väistämättä joitakin muutoksia tapahtuman järjestämisessä. Tässä kerrottu olennaisia seikkoja ja joitakin yksityiskohtia uuteen päivään liittyen. Suurin osa 2017 tapahtuman sisällöistä pitää edelleen paikkansa, joten voit tutkia näitä nettisivuja rauhassa alla mainitut muutokset huomioiden. 

 • Reitti: Maratonmatkan pituus on virallisesti mitattu 42,195 km. Reitti pyritään pitämään kevään 2018 tapahtumassa mahdollisimman samanlaisena kuin 2017, ellei 2017 palautekyselyssä tule reittiin suuria muutostoiveita. Reitti suunnitellaan yhteistyössä viranomaisten kanssa ja viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Reitti vahvistetaan mahdollisimman nopeasti viranomaishyväksynnän jälkeen. Lähtö sijoittuu Paavo Nurmen patsaalle Mäntymäentielle. Maali sijaitsee Telia 5 G Areenalla.
 • Aikataulu: Tapahtuman lähtöaika ja muut aikataulut vahvistetaan mahdollisimman nopeasti. Aikataulut riippuvat pitkälti päivän tapahtumien reittien lopullisesta muodosta ja viranomaisohjeista. Kisatoimisto ja Juoksu-Expo ovat avoinna numeroiden hakua varten perjantaina 18.5. ja lauantaina 19.5.2018. 
 • Päivän eri tapahtumat lähtevät matkaan lomittain. Reitit ja lähtöajat suunnitellaan siten, että kohtuutonta ruuhkaa tai juoksuhidasteita ei tule syntymään. 2018 uudistusten tarkoituksena on toki lisätä juoksijamäärää pitkällä tähtäimellä, joten juoksijamäärän kasvu nostaa myös tunnelmaa reitillä ja mahdollistaa parempien palvelujen tarjoamisen juoksijoille. 
 • Tapahtuman tarkemmat säännöt (2017) löydät tästä (linkki)

Hinnat 2018:

11.-13.8. 50 €
14.8.-30.9. 59 €
1.10.-30.11. 65 €
1.12.-31.12. 71 €
1.1.-31.1. 78 €
1.2.-15.3. 84 €
16.3.-30.4. 90 €

 
Hinta sisältää:

 • Osallistumisoikeus tapahtumaan
 • Virkistäytymisasemat reitin varrella osuuskohtaisesti ja maalissa kaikille juoksijoille
 • Kansainvälisen tason UltimateLIVE -tulospalvelu, ajanotto joukkueelle, tulostettava diplomi kaikille juoksijoille
 • Osallistujamitali
 • Tekninen juoksupaita
 • Vakuutus suomalaisen Kela-kortin haltijoille
 • Varustesäilytyspalvelu Telia 5G Areenalla.
 • Loukkaantuneiden ja keskeyttäneiden kuljetuspalvelu maalialueelle. Ensiapu reitillä ja maalissa.
 • Peseytyminen juoksun jälkeen
 • Helsinki City Running Events -lehti
 • Osallistuminen Juoksuliikkeen ja SUL-juoksutapahtumien yhteislenkkeihin Helsingissä    

Reittikuvaus (2017):

Vuonna 2017 juostu reitti on aiempaa nopeampi, kahtena kierroksena juostava ja keskustavoittoinen reitti. Se tarjoilee juoksijoille paremman huollon lisäksi enemmän kannustusta ja paljon uudenlaista nähtävää. Upea, merellinen reitti tarjoilee juoksijoille tasaista baanaa, puistoa, merimaisemaa, kantakaupunkia ja entistä paremman huollon reitin virkistäytymispisteissä. Matkalla ohitetaan mm. Helsingin keskustan halkova Baana, modernin taiteen museo Kiasma ja uusi Musiikkitalo, sekä tietenkin kauneimmat rantamaisemat ja Olympiastadion.

Maksutavat:

Yleisimmät luottokortit, lasku sekä yleisimmät liikuntaetumaksutavat. Mikäli haluat laskun, ilmoita itsesi mukaan joukkue-kohdassa ilmoittautumissivulla. Myös käteinen ja tilisiirto ovat mahdollisia erikseen sovittaessa.
 
Peruutus ja osallistumisen siirto toiselle juoksijalle:

Helsinki City Marathon ei palauta juoksijan osanottomaksua missään tapauksessa. Peruutuksesta ei tarvitse erikseen ilmoittaa organisaatiolle.
Sairaus- tai vammatapauksissa juoksija voi siirtää oman osallistumisoikeuden lääkärintodistuksella itselleen seuraavan vuoden tapahtumaan, mikäli on maksanut ilmoittautumisen yhteydessä 10 € peruutusturvamaksun. Sitä ei voi suorittaa jälkikäteen.

Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä. Helsinki City Marathon -osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle juoksijalle saman vuoden tapahtumaan 10 € uudelleenrekisteröitymismaksulla. Siirto tapahtuu koodilla, jonka osallistumisoikeudestaan luopuva juoksija noutaa omasta henkilökohtaisesta juoksijaprofiilistaan. Hän välittää sen hänen tilalleen rekisteröityvälle juoksijalle, joka maksaa 10 € maksun.

Mikäli olet siirtänyt tänä vuonna HCM:n peruutusturvalla ja lääkärintodistuksella seuraavaan vuoteen, mutta et pääse osallistumaan toukokuussa 2018 millekään matkalle mukaan, palautamme rahasummasi kokonaisuudessaan. Jos menet edullisemmalle matkalle, palautamme välisumman. Ota yhteys maraton@sul.fi viimeistään 31.12.2017.
**
Helsinki City Running Day yhdistää 2018 toukokuussa viisi eri juoksutapahtumaa. Jokaiselle on tarjolla riittävää haastetta, kun 19.5.2018 juostaan maraton, puolimaraton, maratonviesti, viiden kilometrin katujuoksu ja perheen pienimmille suunnattu Minimarathon.

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.